Een rieten dak mooi houden

Tijdsbeelden

Een rieten dak is op veel gebieden heel anders dan een dak met normale pannen erop. Een rieten dak is namelijk meer stijlvol. Voor veel mensen is een rieten dak een heuse droom. Een rieten dak vergt ook een beetje kennis. Wat veel mensen niet weten is dat je een rieten dak met enige regelmaat moet onderhouden. Het onderhoud van een rieten dak is gelukkig niet moeilijk. Bovendien hoef je het onderhoud niet zelf uit te voeren. Een dakdekker heeft de expertise in huis om de onderhoudswerkzaamheden voor u uit te voeren.

Het voordeel van regelmatig onderhoud is dat je jezelf de grote moeite bespaard om ineens het hele dak te vervangen. Als je het dak namelijk met enige regelmaat onderhoudt, dan is gehele vervanging niet nodig.

Na verloop van tijd kan een rieten dak gaan schimmelen. Dit gebeurt met een reden: het regenwater loopt niet snel genoeg weg en dan kan het dak zijn vocht niet reguleren. Wanneer dit het geval is blijft het dak zo lang vochtig dat het dak een perfecte plek is voor schimmels en algen om hun gang te gaan.

Wanneer dit gebeurd, hoeft u niet bang te zijn voor enge gevolgen. De rietdekkers kunnen namelijk met een bestrijdingsmiddel het hele klusje verwijderen. Dit moet uiteraard wel op tijd gebeuren, want als dit te lang duurt, dan dringen de schimmels en algen te diep in het dak.

Het kan zo zijn dat de schimmel al in te grote getalen aanwezig zijn en te diep in het dak zijn doorgedrongen. Als dit zo is, dan kan in sommige gevallen het dak worden geschoren. Dat klinkt een beetje vreemd, maar wat dit inhoud is dat de dakdekker het bovenste laagje van het riet wegsnijdt. Hierdoor komen de schone lagen riet die daaronder zitten in het zicht. De rieten kap is dan wel iets dunner, maar deze kan er, met goed onderhoud, weer een aantal jaar tegenaan!

Dit reclame-artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.