Slim fit overhemd, geschikt voor jou?

Mode en Kleding

Slim fit overhemd, geschikt voor jou?

Als je kleding gaat kopen is het heel belangrijk dat je nieuwe outfit lekker zit en dat het overhemd de juiste pasvorm heeft. Een pasvorm die bij je lichaam past waardoor het niet alleen lekker zit maar je nieuwe overhemd ook nog eens mooi zit.  Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende pasvormen en modellen van kleding zodat er voor iedere lichaamsbouw een geschikt overhemd te vinden is.  Een van die pasvormen is Slim fit. Slim fitbetekend letterlijk kleed slank af. Een overhemdmet een slimfit pasvorm herken je aan zijn slanke vorm. Een slimfit hemd heeft altijd een getailleerde pasvorm en zit daardoor aangesloten rondom de borst. De schoudernaad zit mooi op de schouder en de mouwen zijn smal en zitten aangesloten om de armen. Deze pasvorm is het meest geschikt als U slank bent. Heeft U een getraind lichaam of bent U wat voller dan is deze pasvorm minder geschikt voor U omdat het dan kan gaan trekken om de borst, de buik of de bovenarmen.

Waar let U op bij het kopen van een overhemd

Om U te helpen bij het kiezen van een passend overhemd kunt U onderstaande goede tips gebruiken.

  1. Op een hemd dat U gaat dragen tijdens formele gelegenheden hoort een vaste, stevige kraag. Van die regel kunt U afwijken als de situatie ook vrijetijdshemden toestaat.
  2. De naad van de mouw ter hoogte van je schouder moet op de schouder vallen en niet erover.
  3. Het hemd moet goed aansluiten op de borstkas. Er mag geen spanning op de knopen zitten.
  4. Er mag geen stof overschot zitten rond de heupen en de oksels.
  5. De mouwen stoppen tussen de hand en het polsbeentje.

Waar herken ik een Slim fit overhemd aan

Kijk eerst in de nek van het overhemd of er een label "Slim Fit" in geborduurd is. Maar er zijn ook andere manieren om een slim fit overhemd te herkennen. Als U het overhemd op een tafel legt of voor U houdt dan weet U dat U een slim fit overhemd hebt als de zijkant van het overhemd in het midden een curve, een ronding naar binnen heeft.