Welke printers zijn hun prijs echt waard?

Nieuwe website

Inkt is de duurste vloeistof op de wereld daarom heeft tegenwoordig bijna iedereen een printer in huis, bijna iedereen heeft er wel eentje en hij is bijna onmisbaar in elk huishouden. Hoewel bijna iedereen een printer heeft, weten weinig mensen hoeveel printers er zijn en welke het beste voor u werkt. De meeste consumenten letten alleen op de prijs van de printer, maar de technologie erachter is de laatste jaren sterk vooruitgegaan. Dit artikel gaan voornamelijk over de verschillende soorten printers die er bestaan en hoe u kan kiezen welke het beste bij u past.

De meeste Nederlanders gebruiken een inkjet printer, dit is een printer die continue inkt aanvoert en hiermee werk verricht. Inkjet printers worden het meest gebruikt door hun lage prijs, wat hier wel tegenover staat is dat ze minder zuinig zijn met de inkt die ze gebruiken. Als je overweegt om een inkjet printer te kopen moet je rekening houden met de hoeveelheid documenten die je print, als je elke dag meerdere a4’tjes print, ben je alsnog duurder uit door de hoeveelheid inkt die je moet kopen.

Tegenover de inkjet staat de laserprinter, het verschil ligt in de duurzaamheid van de inkt en de manier waarop de printer werkt. Een inkjet spuit namelijk de inkt op je papier, hierdoor kan je last hebben van natte blaadjes en die moet je dan weer even laten drogen. In tegenstelling tot een inkjet gebruikt een laserprinter geen vloeibare inkt, maar in poedervorm. Deze inktpoeder wordt een “toner” genoemd, deze toner wordt met behulp van lasers aangebracht op het papier. Dit bespaart veel inkt, maar de printer zelf is veel duurder. Schaf daarom alleen een laserprinter aan als u vaak print.

Naast de klassieke inkjet en laserprinter bestaan er natuurlijk veel meer printers, als je geïnteresseerd bent in een barcode printen kan je daarvoor een normale laserprinter voor gebruiken. Maar wat nou als je die barcodes op plastic geprint wilt hebben, voor bijvoorbeeld een flesje drinken. Dan moet je gebruik maken van een hot foil printer, deze kunnen met behulp van hitte direct op folie printen.