Het belang van een fashion blog

Mode en Kleding

In het huidige omni channel tijdperk zijn bloggers van groot belang. Zij spelen een belangrijke rol in het beïnvloeden van consumenten. Deze influencers hebben een groot netwerk aan volgers die hun keuzes/ mening graag projecteren aan bloggers. In de fashion branche is het fashion blog daarom enorm in trek. Fashion merken verbinden hun naam graag aan een fashion blog wat bij hun past.

Kengetallen fashion blog

Fashion bloggers hebben een eigen, unieke stijl die enorm gewaardeerd wordt door hun volgers. De meeste PR bureaus, blogger agencies en merken vinden een fashion blog met 5000 of meer volgers op social media (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat etc) relevant voor hun doelen. Daarnaast zijn natuurlijk het maandelijks aantal bezoekers op het fashion blog essentieel. Vanaf 1000/2000 maandelijkse unieke bezoekers tel je mee in de branche.

Toonaangevende fashion blogs

Om jullie een idee te geven van toonaangevende fashion blogs zullen we hier een aantal belangrijke influencers benoemen. Natuurlijk willen we de sterk groeiende en up-coming fashion blogs hierbij niet vergeten!

Grootste fashion bloggers

De meeste grote en invloedrijke fashion bloggers zijn jaren terug al begonnen. In een tijd dat het blog nog geen populariteit had verworven en bijna niemand zich hier aan gaf. Degene die toendertijd een hobbymatig een blog zijn begonnen en hierin zijn blijven investeren kunnen er nu een goede boterham aan verdienen en zijn enorm succesvol! Zij waren ook degene die deze stap toendertijd al durfde te zetten!

Fashion blog top 10

Hierbij een beeld van grote en invloedrijke fashion influencers:

1. Negin Mirsalehi

2. The Fashion Guitar

3. Lizzy van der Ligt

4. Style Scrapbook

5. Love Aesthetics

6. Linda Tol

7. AfterDRK

8. Queen of Jetlags

9. Cocorosa

10. Moderosa

11. Monica Geuze

12. Claartje Rose

Up coming fashion blogs!

Naast deze succesvolle bloggers zijn er natuurlijk ook de up coming influencers die je ook niet wil missen. Hun volgers groep wordt ook steeds groter en groter en krijgen steeds meer credits.

Aangezien een fashion blog bijhouden enorm veel tijd en doorzettingsvermogen kost willen we deze chicks zeker niet vergeten. Denk hierbij aan: Your Fashion Avenue, Floortjeloves, Esmeerodrigo.

Voetnoot: houd er rekening mee dat wij in dit artikel een beeld trachten te schetsen van invloedrijke fashion bloggers. Uiteraard proberen we niet alle influencers te noemen en zijn er nog veel meer interessante fashion blogs om te volgen.