De mooiste voetbalshirts

Tijdsbeelden

Gedurende de jaren hebben we vele mooie, en lelijke voetbalshirts voorbij zien komen. Een van de meest bekende, en tegelijkertijd gehate shirts die bij vele mensen nog vers in het geheugen staat, is het shirt van het Nederlands elftal uit 1988. Met dit shirt wonnen onze mannen de Europese beker. Dit artikel zal de 4 lelijkste voetbalshirts ooit bespreken.

De winnaars

  1. Het shirt van Shimizu S-Pulse uit 2001

Japan staat vaak bekend als een land waar ongewone kleuren en patronen centraal staan. Het matchen van kleur en motiefjes is niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is dat het voetbalshirt opvalt. Dat is precies wat de Japanse voetbalclub Shimuzu S-Pulse dacht. Wat vinden jullie, is het een mooi shirt?

voetbalshirt 1

  1. Het shirt van 1860 München uit 2010

De Duitse voetbalclub 1860 München bestond in 2010, 150 jaar. Dat moest gevierd worden! De club lanceerde een blauw shirt met gele strepen. Verschillende foto’s van de hoogtepunten van Duitse club zijn te vinden op het shirt, waaronder het winnen van een aantal bekers en de beste teams. De club krijgt pluspunten als het gaat om originaliteit, echter missen ze de plank als het gaat om mooiheid!

voetbalshirt duitsland

  1. Het shirt van FC Barcelona uit 1995

FC Barcelona, een van de grootmachten in voetbal, heeft volgens vele mensen een van de mooiste shirts ter wereld. Het hedendaagse shirt, met blauwe en rode is een tijdloos design. Het oorspronkelijk ontwerp is alweer tientallen jaren oud. Waarom FC Barcelona in 1995 ervoor koos om het shirt grondig te veranderen? Niemand die het weet. Het resultaat? Een shirt met licht- en donkerblauwe. Het logo van het kleding merk Kappa staat 20 keer op het shirt. Smaken kunnen zeker verschillen, maar dit is een hele stap minder ten opzichte van de andere Barcelona shirts.

voetbalshirt barcelona 1995

  1. Het shirt van Colorado Caribous uit 1978

Een net opgerichte club in de MLS (de hoogste Amerikaanse competitie), Colorado Caribous staat bekend als de club met het raarste voetbalshirt. De club heeft maar een jaar bestaan, maar het heeft wel indruk gemaakt! Dit kwam niet door hun spel (ze werden kansloos laatste in de competitie), maar vanwege het cowboy-achtige shirt. Wij moeten wel toegeven dat het erg uniek is, maar of het mooi is?!

voetbalshirt met franjes

Mooie voetbalshirts

Gelukkig zijn er wel mooie shirts, waaronder de voetbalshirts van Ajax, Juventus en Chelsea. Deze shirts zijn online te koop voor voordelige prijzen.