Kleding inkopen bij groothandel

Mode en Kleding

Kleding inkopen bij een groothandel, hoe doe je dat? Wanneer je een kledingzaak wilt beginnen heb je een goede leverancier nodig, ongeacht of je een fysieke winkel hebt of een webshop eigenaar bent. Een winkel met een lege voorraad is een trieste bedoening en van een webshop wordt verwacht dat een bestelling snel geleverd wordt.

Kleding inkopen bij een fashion groothandel houdt in dat je je voorraad kunt bijhouden zonder er hard op achteruit te gaan met je winstmarges. Tenzij je al je kleding zelf maakt, wordt het lastig om een winkel te vullen zonder langs een groothandel te gaan.

Wat moet je weten voordat je kleding gaat inkopen?

Voordat je contact opneemt met een leverancier, is het belangrijk dat je een plan en een structuur voor jouw zaak hebt opgezet. Kleding inkopen bij de groothandel is niet vergelijkbaar met een dagje shoppen in de Kalverstraat. Er is geen behulpzame medewerker die je door de winkel begeleid.

Om jezelf goed voor te bereiden voor het kleding inkopen bij een groothandel wil je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Wil je graag een kledingzaak beginnen of heb je concrete plannen voor het openen van een winkel? Op welk termijn acht je dat jouw onderneming winstgevend zal zijn?

  • Wat heeft jouw winkel te bieden boven de standaard winkels als Zara, H&M, Bershka en andere bekende namen?

  • Wie is je doelgroep en wat voor soort kleding wil je verkopen?

Het is essentieel dat je een sterk businessplan hebt samengesteld, voordat je op zoek gaat naar een leverancier.

Kleding inkopen bij een groothandel kan ook online

Vandaag de dag is het mogelijk om online kleding in te kopen bij een groothandel. Er zijn verschillende partijen met een webshop die kleding tegen groothandelstarieven verkopen.

Voorbeelden van dergelijke leveranciers zijn:
 

  • Dresses Only

  • Q2

  • diMomenti

  • Fashion Trends

  • Kledinggroothandel.nl

  • Vermafashion

 

Het online inkopen van kleding bij een groothandel heeft een aantal voordelen. Ten eerste is de drempel lager dan bij een normale, fysieke groothandel. Het enige wat je hoeft te doen, is het aanmaken van een account. Daar wordt je geacht meer informatie op te geven over jouw business. Zodra je account aangemaakt is, kun je winkelen op de site van de groothandel tegen de aantrekkelijke groothandelsprijzen.

De meeste online groothandels kennen, in tegenstelling tot grote warenhuizen, geen minimum orders. Dit maakt het inkopen van kleding in kleine afnames voor startende ondernemers en kleinere kledingwinkels een stuk makkelijker. Bovendien wordt de kleding thuis of op de zaak afgeleverd waardoor het logistieke probleem al voor je is opgelost.

Kortom, als eigenaar van een kledingzaak hoef je anno 2017 niet per definitie naar Azië afreizen om een partij kleding op te halen tegen bodemprijzen. Dit kun je allemaal thuis vanuit je luie bureaustoel.