Jaren 70 lampen? Tijd ver vooruit

Tijdsbeelden

Wie de jaren 70 enigszins bewust heeft meegemaakt kan zich vast nog de glimmende (al dan niet bruine) kunststof lampenkappen uit deze periode herinneren. Mijn ouders, die een jaar geleden verhuisden en hierbij afstand deden van hun -nog net op de valreep in 1980(!) aangeschafte kunststoflampenkap- vroegen mij of ik misschien nog interesse had in deze lamp. Jazeker. Stelden zij mij deze vraag pakweg 15 jaar geleden, dan had ik er niet over gepiekerd; nèh, te ouderwets… Nu ben ik dus in het bezit van een heus collectors item en hij hangt inmiddels boven onze moderne robuuste houten eettafel. "Goh, dat lijkt wel een jaren-70 lamp", constateert mijn bezoek meer dan eens; altijd met dezelfde onderzoekende blik. Precies, en deze gaat nergens meer heen. 

Jaren 70? Inspiratiebron voor huidig decennium

Trends verschuiven en de jaren 70 lamp is een inspiratiebron gebleken voor de hedendaagse moderne lamp. Bekijk de onderstaande lampen maar eens, de "gebloemde lampenkap" had niet misstaan in de jaren 70, evenals de stylish witte lampenkap. 

Op dit moment zijn deze lampen, waarvan het design en materiaalgebruik terug te voeren is naar de jaren 70, bijzonder eigentijds. Zij completeren het moderne interieur, wat uit een mengeling bestaat van -altijd- natuurlijke materialen als écht hout, écht steen (op de vloer, in de keuken, bij voorkeur in beton of beton-look), RVS metaal, met als tegenhanger de glanzende lampenkap in allerlei vormen. 

hanglamp-zwart-wit-rood

Alle ingrediënten zijn aanwezig in dit stukje modern interieur: steen, beton-look, maar
ook de modern-ogende lamp. 

hanglamp bloem wit

Dit is dus waar het heen moet. Geweldig, wat een aanwinst voor het hele interieur. 

hanglamp koper of grijs

Eenvoud in zijn pure schoonheid. Deze hanglamp past echt binnen ieder interieur.