Krijgt de iPhone 8 een draadloze oplader?

Nieuwe website

Onlangs maakte Foxconn, productiepartner van Apple, bekend dat zij werken aan draadloze opladers voor de iPhone die in 2017 gelanceerd wordt.

 

Innovatie iPhone voor 10-jarig bestaan

De draadloos oplaadfunctie is onderdeel van het plan om voor het 10-jarige bestaan van de iPhone een totaal nieuw design op de markt te brengen. Dit nieuwe uiterlijk zou voor meer verkopen moeten zorgen.

 

Al blijft het nog wel onduidelijk of deze functie ook al in 2017 doorgevoerd wordt. Volgens de Nikkei Asian Review zou het alleen mogelijk zijn als Foxconn het rendement percentage waar kan maken.

 

Kun je niet wachten op de iPhone 8? Omdat jouw oude smartphone echt aan vervanging toe is? Kies dan voor een refurbished iPhonevan SWOOP. Alle voordelen van nieuw alleen dan voor een aantrekkelijke prijs.

 

Draadloos opladen met een grotere afstand

Door Bloomberg werd eerder dit jaar al gemeld dat Apple samenwerkte met partners in de VS en Azië aan het verbeteren van de technologie die gebruikt wordt om draadloos te kunnen opladen. De verwachting was dat deze technologie in 2017 toegepast kon worden.

 

Wat er zo bijzonder is aan de nieuwe techniek waarmee Apple bezig is? Volgens insiders zou deze technologie het mogelijk maken om jouw iPad of iPhone met een grotere afstand van de oplader te kunnen opladen dan bij traditionele laders.

 

Concullega’s, zoals Samsung en Google, hebben natuurlijk al smartphones die draadloos opgeladen kunnen worden. Het nadeel hiervan is dat deze smartphones nog dicht bij de oplader in de buurt moeten zijn. Is de afstand tussen de ontvanger en zender namelijk te groot, dan gaat de efficiëntie van de energieoverdracht verloren. Hierdoor duurt het langer voordat jouw smartphone opgeladen is.

 

Apple is op zoek naar een manier om deze technische barrières, zoals energieverlies, te overwinnen. En dat lijkt nu gelukt te zijn! Bij de technologie waarmee Apple bezig is, zou er maximaal 15 feet (dus 4,5 meter) tussen de oplader en smartphone mogen zitten. Dat zou beteken dat je niet meer onhandig hoeft te doen met kabels en opladers!