Goedkoopste zorgverzekeringen 2017 vergelijken

Nieuwe website

Goedkoopste zorgverzekering 2017Er is niet zoiets als de goedkoopste zorgverzekering 2017. Allereerst moet je het onderscheid maken tussen een natura polis en een restitutie zorgverzekering. Bij de natura basisverzekering vergoed de zorgverzekeraar alleen honderd procent van de dokterskosten als de zorgverzekeraar een zorgcontract heeft met het ziekenhuis, de behandelaar of het behandelcentrum. Als dit niet het geval is dien je zelf een bepaald percentage van de rekening te betalen. In het slechtste geval betaal je 35% van de rekening zelf, dit is het geval bij de zorgverzekering 2017 van Univé de Univé select basisverzekering. Bij een restitutie ziektekostenverzekering spreken we over vrije artsenkeuze. Je bent zelf helemaal vrij om te kiezen waar je de behandeling laat uitvoeren en door wie, de zorgverzekeraar vergoed altijd 100% van de gemaakte zorgkosten. Wel kan het bij een restitutie polis voorkomen, dat je eerst zelf de kosten van de behandeling moet voorschieten en deze vervolgens moet declareren bij de zorgverzekeraar.

De goedkoopste basisverzekering 2017

Bij de basisverzekering 2017 vergelijken hoef je alleen maar te letten op de hoogte van de maandelijkse zorgverzekeringspremie en geen rekening te houden met onderlinge verschillen in dekkingen en vergoedingen voor medicijnen en behandelingen. De inhoud van iedere basisverzekering is namelijk identiek. De inhoud van de basisverzekering is door de overheid bepaald en vastgelegd in het basispakket. Jaarlijks veranderd echter de inhoud en samenstelling van de het basispakket. Er komen nieuwe behandelingen en medicijnen bij. Sinds een aantal jaar is het gebruikelijk dat alle toevoegingen aan de basisverzekeringen eerst tijdelijk zijn vaak voor 6 tot 12 maanden.

 

Goedkoopste zorgverzekering 2017 vergelijken afsluiten en overstappen

De zorgverzekering die het best past bij jouw eigen zorgbehoefte is wellicht niet altijd de goedkoopste ziektekostenverzekering. Soms kan het voordeliger zijn om te gaan voor een iets duurdere zorgverzekering of om naast de basisverzekering 2017 ook te kiezen voor een extra aanvullende zorgverzekering of tandartsverzekering. Uiteindelijk moet je rekenen hoeveel je per jaar kwijt bent aan je ziektekosten. Deze bestaan uit, de maandelijkse zorgverzekeringspremie, verplichte eigen bijdrage voor medicijnen, het eigen risico op de basisverzekering, de premie van aanvullende zorgverzekeringen, de premie van een aanvullende tandartsrekening en zorgkosten die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.