Praktische tips die je direct kunt gebruiken voor de aanschaf van een tafellamp

Nieuwe website

In de meeste huizen komt het wel voor, een donker ongezellig hoekje wat sfeer verlichting nodig heeft. Om die reden wil je graag een leuke tafellamp aanschaffen, maar vindt je het moeilijk de juiste keuzes te maken. Waar ga ik hem neerzetten? Hoog of laag? En waar op? Daarnaast is het naast de juiste verlichting ook belangrijk dat de lamp zelf bij de rest van de inrichting aansluit. Tafellampen zijn er namelijk in vele soorten en maten. In dit artikel geven we praktische tips om de tafellamp naar jouw wensen te vinden. Directlampen.nl heeft een uitgebreid assortiment!

Locatie

Meestal zijn er meerdere mogelijkheden om je tafellamp tentoon te stellen. Zoals het woord tafellamp al weggeeft kun je deze uiteraard op een tafel plaatsen, maar dat is niet de enige mogelijkheid. Heb je ook al gedacht aan de lamp op een klein bijzet tafeltje, een dressoir of zelfs op de vensterbank te zetten? En mocht dit allemaal nog steeds te laag bij de grond zijn voor jouw smaak, dan kun je ook kiezen voor een plank aan de muur als ondergrond voor je nieuwe tafellamp.

Soort tafellamp

Waarschijnlijk heb je ook al nagedacht over wat voor soort tafellamp je wilt aanschaffen. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, wat het maken van de keuze voor aanschaf meestal alleen maar moeilijker maakt. Wanneer je eenmaal weet waar je de lamp gaat plaatsen, kun je als eerste nagaan van welk formaat de tafellamp moet zijn. Wanneer je weinig accessoires hebt, kun je kiezen voor een wat grotere tafellamp. Maar als je weinig ruimte of een drukke inrichting hebt, is een wat kleiner lampje waarschijnlijk geschikter.

Kijk ook eens naar wat je al in de desbetreffende ruimte hebt staan. Wanneer je een uitgesproken stijl hebt, kun je deze het beste aanhouden. Als je bijvoorbeeld veel retro- en vintage meubels en accessoires hebt, kun je je zoektocht gemakkelijker maken door naar een retro tafellamp te zoeken. Zo is er voor ieder interieur wel wat wils. Mocht je eens totaal wat anders willen dan normaal, of een statement willen maken, dan zijn er talloze design lampen te vinden welke prettig licht geven en de aandacht naar zich toe trekken. Het veiligste is een strakke moderne lamp, eventueel met een kap erop, of een industriele tafellamp. Deze twee soorten stijlen passen meestal wel in ieder interieur. Het belangrijkste is vooral om een lamp uit te kiezen die bij de rest van de spullen in de ruimte past, zodat je één geheel krijgt.