Het kopen van een bomberjack

Mode en Kleding

Een bomberjack is een absolute must voor je kledingkast. Je kunt er in combinatie met een spijkerbroek casual mee op stap of kiest voor de chiquere combinatie met een jurk of rok. Toch zijn de meeste vrouwen huiverig bij het aankopen van een blazer, omdat ze niet zeker weten of het wel wat voor hen is. Daarom geven wij jou in dit artikel enkele tips die een miskoop kunnen voorkomen.

 

Koop een neutrale bomberjack

Met een neutrale kleur heb je nou eenmaal meer combinatiemogelijkheden, waardoor je het jasje ongetwijfeld vaker gaat dragen. Daarbij heb je niet altijd zin om met een felgekleurde blazer de deur uit te gaan; je moet namelijk maar net in die moot zijn. Daarbij raden wij je zwart ook af, omdat dit best wel grijs en formeel kan overkomen. Tevens zijn de goedkopere zwarte blazers vaak minder mooi.

De bomberjack moet goed zitten

Je zult vaak zien dat deze jasjes op het laatste moment worden aangeschaft. Vlak voor een speciale verjaardag of bijvoorbeeld een bruiloft. Wanneer dit het geval is wordt, koopt men in alle haast wel eens een blazer die te groot is. We hebben hier een goede vuistregel voor: wanneer het jasje 2,5 centimeter te lang is bij de mouwen, zal het jasje bij de taille te laag komen.

Rits of knopen?

Een vraag waar je misschien niet zo snel bij stil staat. Wanneer je een leuk jasje ziet, koop je hem gewoon. Simpelweg omdat je hem mooi vind. Toch zal je moeten weten dat dubbele knoop modellen je vaak breder en korter maken. Het kan zijn dat je dit nou juist ter compensatie nodig hebt, maar voor de meeste vrouwen is dit niet het geval. Probeer hier dus rekening mee te houden! Klik hier voor meer informatie over bomberjacks.