Een zomerse teint?

Beauty en verzorging

Opvallend veel jonge vrouwen zijn tegenwoordig helemaal niet poepie-bruin, door eindeloos te zonnen. Neemt de hipsterstatus van de gebronsde huid dan echt af? Ik moet bekennen dat ik het eigenlijk heel mooi vind; gewoon een relatief "bleke" zomerse huid. Nu ik zelf ietsjes ouder word en zie welk vernietigend effect de zon op sommige doorbakken leeftijdsgenoten heeft (45 jarigen, om exact te zijn), dan schrik ik me rot. Die verrimpelde smoelwerken, met dat eeuwige gouden kettinkje om de hals; bbah. 

Beste anti-age crème? ….

Onlangs gaf een gerenommeerde (ja, heus) huidarts aan dat de beste anti-age crème … zonnebrandcrème is. Hè hè, mijn geheim onthult. Ik gebruik al sinds jaar en dag op dagelijkse basis (inderdaad, ook in de winter) zonnebrandcrème factor 30. Ben ik dermate panisch voor zonlicht? Welnee. Het voelt alleen hemels, je huid gaat er mooi van glanzen en het heeft een anti-verouderende werking. Tja. En een fijne bijkomstigheid; je verbrandt niet ineens "zomaar" meer, tijdens onverwacht zonnige momenten. 

Van donker naar licht.. 

Wat veel mensen zich niet beseffen is dat er binnen de gekleurde gemeenschap (lichtgetinten) vaak een omgekeerde tendens bestaat omtrent huidskleur (onder bepaalde mensen). Vaak gaat het om vrouwen. Zij willen de huid graag bleken. Hiervoor worden allerlei middeltjes ingezet zoals b.v StarWhite crème. Lees hier bijvoorbeeld het relaas van een jonge Thaise vrouw. Schokkend, maar werkelijk waar; met een lichtere huid was haar leven gemakkelijker in Thailand. 

Dergelijke middelen claimen vaak een licht blekende werking te hebben, of pigment vlekken te verwijderen, maar desondanks kunnen bepaalde blekende crème's schadelijk voor de gezondheid zijn. Overweeg je zelf je huid te bleken? Stap eerst naar de huisarts en informeer naar serieuze opties hiervoor, voordat je zelf "zomaar" iets blekends op je huid smeert. 

 

**Kledingenmodeonline.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel**