Online brillen: gemakkelijk en modieus

Mode en Kleding

Opticien verdrongen door online brillen

De opticien was ooit de autoriteit op het gebied van brillen. Nam het zicht af, dan was de weg naar de opticien gauw gevonden. Met behulp van professionele meetapparatuur werden de ogen gemeten, een montuurtje werd uitgezocht, een afhaalafspraak werd gemaakt en de handen werden geschud. De persoonlijke benadering van de opticien werd met die handdruk bezegeld. Een dag of tien later kon de bril worden opgehaald. Wederom op afspraak, zodat alle tijd genomen kon worden om de bril te passen, te stellen en opnieuw te passen. Pas na wederzijdse goedkeuring werd de bril afgerekend en meegegeven. Een bril rijker, een flinke som geld armer.

Online brillenaanbod

Het digitale tijdperk heeft de autoriteit van de opticien aangetast. En wel zodanig dat deze eigenlijk niet meer nodig is. De klant weet de weg naar de online bril te vinden, zonder dat de hulp van de opticien nog wordt ingeroepen. Ben jij toe aan een bril, dan biedt het internet ongekende goedkope mogelijkheden. De oogmeting laat je doen door een optometrist. Met de uitslag in de hand zoek je vervolgens je weg op het wereldwijde web. Aanbieders van brillen zijn er in overvloed. Zorg dat je een aanbieder vindt die de mogelijkheid biedt brillen te testen op een foto van jezelf. Door een foto te uploaden, fungeert jouw hoofd als model.

Welk model bril online bestellen?

Eenmaal de juiste aanbieder gevonden, speur je in de aangeboden online brillen naar het juiste model. Neem de vorm van jouw hoofd als uitgangspunt: een rond gezicht vraagt om een hoekig model, een vierkant hoofd om een ronde bril, een ovaal gezicht verdraagt ieder model. Van tevoren heb je bepaald van welk materiaal het montuur gemaakt moet zijn, welke kleur jouw voorkeur heeft en in welke prijsklasse je gaat zoeken. Al gauw zal je ontdekken dat er voor eenieder een online bril is weggelegd. De mooiste modellen tegen de meest zachte prijsjes. De dure opticien blijkt werkelijk overbodig. Een bril rijker, de bankrekening nog steeds gevuld.