Rolschoenen, een ware rage. Maar wees voorzichtig!

Mode en Kleding

Recent kun je ze eigenlijk niet meer wegdenken, ze zijn een echte rage geworden! De schoenen met een wieltje eronder, ook wel Heelys genoemd naar het bekende merk. In iedere klas zitten er wel een paar kinderen met deze schoenen. Alleen is er laatst ook een volwassenen lijn uitgekomen. Zodat ook volwassenen rond kunnen rollen of skaten. De meeste denken echter dat het er niet uit zal zien, maar ze geven ook toe dat ze graag een paar zouden willen hebben.

rolschoenen

 

De meeste ouders of volwassenen die in deze schoenen geïnteresseerd zijn hebben meestal wel van tevoren al het gevoel dat ze niet veilig zijn. Dat is wel te begrijpen aangezien het rolschoenen zijn met in de meeste gevallen 1 wiel in de zool. Alleen is dit niet nodig, uit onderzoek van het American Academy of Pediatrics zijn er ongeveer 151 ongelukken per 100.000 gekocht paar. En 34% van de ongevallen kinderen die ze voor het eerst gebruiken. Verder hoefde maar 12% naar het ziekenhuis wegens letsel.

Mag jouw kind al rollend door de school?

Maar dan heb je natuurlijk ook nog de normale dingen zoals bescherming dragen en de gebruiksaanwijzing lezen. Verder is het natuurlijk ook belangrijk om te weten of de school waar je kind naar toe gaat de Heelys schoenen verboden heeft. Dit is voornamelijk omdat de wieltjes krassen en deuken kunnen maken op de vloer en natuurlijk is er een kans dat een leerling naar valt. Vandaar dat sommigen scholen de schoenen met wieltjes verboden hebben. Als je niet zeker weet of de rolschoenen verboden zijn vraag het dan zeker aan de directeur of aan een leraar.

Kijk ook eens naar de vele filmpjes die nu verschijnen op Internet. Leer van de fouten die anderen maken. Zo weet je beter om te gaan met deze schoenen. De basisschool van jouw kind zal vast en zeker ook uitgerust zijn met trappen. Hoe ga je daar mee om?