Dresscode

Tips & Kledingadvies

Bent u uitgenodigd voor een chique feestje of bruiloft met dresscode en vraagt u zich af wat u moet dragen? Een dresscode betekent natuurlijk dat er van u verwacht wordt dat u zich aan bepaalde richtlijnen houdt, maar wat houden die precies in? Wij helpen u graag een eindje op weg.

Smart casual

Bij dresscode smart casual heeft u veel vrijheid. Er mag veel, als het geheel maar netjes is. Ga bijvoorbeeld voor een katoenen broek en een overhemd met een motiefje. Of kies voor een jeans en een trui over uw overhemd. Maak uw outfit compleet met een paar nette schoen of een mooi accessoire, zoals een horloge.

Cocktail

Is er de dresscode cocktail van toepassing op de gelegenheid waar u zich voor opmaakt? Dan moet u zich aan een aantal ‘regels’ houden. Zo hoort u een pak te dragen. Kies bij voorkeur voor een donker pak en zeker voor een effen overhemd. De kleur van uw overhemd mag u zelf bepalen, zolang het dus maar effen is en bij de kleuren van uw pak past. Ook hier geldt weer: de schoenen kunnen uw outfit maken of breken. Kies voor een oxford model of een klassieke veterschoen. Bij een zwart pak, raden wij het absoluut af om bruine schoenen te dragen. Voor een mooi overhemd raden wij een olymp overhemden mouwlengte 7 aan.

Black tie

Black-tie is een kledingstijl die al jarenlang meegaat, maar nog steeds als stijlvol wordt beschouwd en daarom vaak van u wordt verwacht op chique feestjes of bruiloften. De black tie gaat qua voorschriften nog net iets verder dan de cocktail. Zo is het volgens de kledingvoorschriften van black tie bijvoorbeeld verplicht om een zwarte smoking te dragen. Daaronder moet een wit overhemd gedragen worden met vadermoordenaarsboord en daarop een zwarte das.

De pantalon bij de black tie heeft officieel een galon aan de zijkant. Dat is een fluwelen streep over de gehele lengte van de broek.