Welke kleding maakt slank?

Tips & Kledingadvies

Soms is het zó moeilijk om je weg te vinden binnen een kledingtrend; je wilt enerzijds ‘meedoen’, want je vindt het leuk -of zelfs belangrijk- om aan ‘de mode’ mee te doen, maar vooral wanneer je een grote kleding maat hebt, valt het simpelweg niet mee. Hoe beoordeel je nu welke kleding slank maakt? We geven je graag wat tips mee.

Deze kleding(stijl) maakt slank

  • Kleding wat sluitend om je lichaam valt, zonder (veel) te strak te zijn of juist (veel) te wijd. Je hoeft je niet in het zwart te hullen indien je ‘dikker’ bent dan gemiddeld. Het roept nu juist het beeld op van ‘daar heb je weer een dikkerd, in het zwart gehuld, met wijde gewaden’. Dit is misschien niet leuk om te horen, maar het is de realiteit.
  • Mooi aansluitende tunieken. Een mooi aansluitende tuniek, tot iets boven de knieën, met een korte legging (tot op de knieën, of in de winter een enigszins loszittende enkel-legging). Hoe mooier jouw kleding is, des te minder het uitmaakt dat je ‘stevig’ bent, want in principe valt dit niet echt te verhullen; je kunt er alleen voor zorgen dat je het niet benadrukt en juist wat afzwakt. Mooie frisse kleuren, zoals wit met heldere kleuren, staan fantastisch bij stevige vrouwen. Maak het geheel af met een prachtige ketting.
  • Kleding tot op halverwege het bovenbeen. Of het nu gaat om een jas, een gebreid vest, een jurkje, rok of tuniek: kies voor kleding wat halverwege het bovenbeen valt (of langer: maar niet korter). Uit den boze is kleding wat op de heup valt (indien je echt zeer stevig bent – rond maat 46 kan dit nog wel).
  • Bovenkleding met mouwen. Of het nu zomer of winter is: zorg dat jouw kleding altijd mouwen heeft; van t-shirt mouw tot lange mouw. Mouwloze kleding maakt sowieso een stuk dikker.
  • Toon je pluspunten. Als stevige vrouw ben je in sommige gevallen zéker in het voordeel ten opzichte van ‘de slankere vrouw’. Jij hebt vaak mooie kuiten, waar perfect -en naadloos- een laarsschacht omheen valt, terwijl bij slanke vrouwen (zoals ik) de laars een zevenmijls-effect krijgt (de laars slobbert om de kuit, dit staat kinderachtig).
  • Stevige vrouwen zijn vaak wat meer ‘vrouw’. Een mooie boezem mag vorm krijgen; laat je decolleté zien (zonder te ver te gaan en daadwerkelijk inkijk te krijgen). Het is prachtig, vind ik, wanneer een stevige vrouw een mooie tuniek draagt met een mooi decolleté en een prachtige, weelderige ketting. Hier zijn slankere vrouwen dan weer jaloers op. (Ja, zo kan het óók!).
  • Benadruk je taille. Ook weer prachtig; een mooi jurkje met een (niet te strakke) taille. Vooral mooi wanneer het jurkje dan naar beneden wijd uitloopt, of rechtuit naar beneden loopt (maar niet strak tegen het lichaam aan).

Lees meer over modetips in: Welke kleding maakt je dikker…