Welke kleding maakt je dik?

Tips & Kledingadvies

Er is veel over gezegd: welke kleding maakt je nu dik eigenlijk? Wat telkens terugkeert binnen de adviezen zijn: Horizontale strepen maken dik. Dat is misschien wel zo, maar in de praktijk zijn er visuele aspecten die nog véél dikker maken!

Wat maakt je nu echt dik?

  • Te strakke kleding. Zelfs een vrij slanke den kan nog dik lijken wanneer kleding een maatje te klein is. Let hier op, draag nooit en te nimmer te strakke kleding wanneer je “een maatje meer” hebt. Een te strakke jeans kan er voor zorgen dat er vetrollen ontstaan die over je broek heen gaat puilen. Dit is een absolute no-go.
  • Stretch kledingstukken (zoals leggings) kunnen enorm dik maken: door stretch kleding te dragen (zowel strakke gladde elastische truitjes als leggings), benadruk je putjes en cellulitis op je lichaam (vaak de bovenbenen en achterpartij).
  • Te wijde kleding. Een fout van vele dames “op gewicht” is om veel te wijde kleding te dragen. Soms zie je wel eens dames voorbij komen met grote zwarte gewaden (cape’s/ tunieken), die zeer ruim om het lichaam vallen – vaak met het idee ‘het is ruim en zwart, dus het kleedt af’, maar niets is minder waar. Dergelijke vrouwen vallen juist direct enorm op.
  • Kleding met drukke prints. Onderaan de lijst, maar het klopt; drukke prints dragen bij aan een dikker voorkomen; echter wanneer de kleding mooi valt, is het dikker-makende effect niet heel groot.
  • Mouwloze bovenkleding. Draag ajb geen hemdjes e.d. zonder mouwen. Wil je een mooi zomerjurkje dragen zonder mouwen, draag er dan een t-shirtje onder. Het maakt helaas dik, doordat de stevige bovenarmen volledig in the picture staan.
  • Bovenkleding (jas, vest, blouse, trui) eindigend op de heuppartij; een no-go – draag liever getailleerd of net boven de knie.
  • Mooie stevige vrouwen, ter inspiratie: Annabel Nanniga | Adele

Maar .. welke kleding maakt dan dunner? Lees ons artikel over slank-makende kleding!