Handtassen online

Mode en Kleding

Handtassen online

Handtassen zijn er in schillende soorten, maten, vormen en kleuren. Vrouwen kunnen niet meer zonder. Waar zouden ze anders hun sleutels, geld, make up, en zo veel andere zaken kunnen wegstoppen. De handtas voor een vrouw bevat alles wat men eventueel zou kunnen nodig hebben. Daarom niet altijd direct nodig maar beter voorzien wanneer men het nodig heeft. Deze tas bevat de persoonlijkheid van de vrouw in kwestie. Aan de inhoud weet men met wie men te maken heeft. Steeds meer mannen zijn ook overtuigd van een tas mee te dragen in hun geval dan een “manbag” genoemd.

De geschiedenis en levensloop van handtassen online

Voordat de handtas online kwam  heeft deze nog geen lange levensloop achter zich.
In de middelleeuwen bestonden er tassen al in verschillende vormen. Deze tassen dienden vooral om te reizen of om geld in weg te steken. Deze tassen werden voornamelijk met een riem over de schouder gedragen zoals nu bij vele damestassen nog het geval is. Deze tassen werden ook afgesloten door een soort van kliksysteem of toegebonden met een koord. In deze tijd werden deze tassen zowel door mannen als vrouwen gedragen.
Vanaf de 17de eeuw werden de tasjes kleurrijker en meestal met goud of zilver afgewerkt of geborduurd. Ook tasjes in de vorm van een doosje met daaraan een ketting, waren populair in deze gouden tijden.
Maar de eigenlijke handtas zoals we ze nu kennen werd in de 19de eeuw geboren. Toen werden de tassen gemaakt en afgewerkt in leder en metaal. In het begin van de 20ste eeuw ging het vooral nog om de gebruiksvriendelijkheid van de sacoche of damestasje en dit boven de elegantie. De elegantie van deze tas kwam maar pas terug na de eerste wereldoorlog toen de tassenindustrie uit zijn voegen barstte.


Beroemde modellen van handtassen:

Elk modehuis heeft wel zijn eigen handtassenlijn op de markt gebracht. Zo zijn bepaalde tassen genoemd naar bekende sterren zoals de "Kelly Bag" van Hermes, speciaal ter ere van Grace Kelly op de markt gebracht. Het Franse merk Longchamp heeft ook een tas "le pliage" die ver over de landsgrenzen heen in trek zijn. Deze op het eerste zicht simpele tas bestaat is zoveel verschillende kleuren dat iedereen wel zijn lievelingskleur er in terug vindt.

Verschillende soorten handtassen online kopen:

Men kan verschillende handtassen online kopen. Er is keuze uit verschillende modellen, kleuren en voor elk wat wils. Voor elk seizoen is er een andere sacoche voorhanden evenals voor elke nieuwe outfit kan een andere tas passen. Tegenwoordig is het gemakkelijk om een gepaste damestas online te kopen bij de outfit naar keuze. Klein, groot, oranje, rood, noem maar op… elke kleur, elk model, de grootte, de vorm van damestas is tegenwoordig te vinden op het internet.