55 plus man & mode

50 Plus Mode

Was je jaren geleden, als 55plus-er, al ‘op leeftijd’ aan het raken, tegenwoordig is dit achterhaalde beeld werkelijk veranderd. Je kunt 55+ zien als het nieuwe 45+. Veel mannen van 55 jaar of ouder kleden zich sportief & modieus. Het ‘grijze-tijdperk’ hiermee achter zich latend. Het verleggen van leeftijden is een tendens die we ook bij vrouwen tegenkomen. Logisch; we worden ouder en willen ons niet kleden zoals onze grootouders dit vroeger deden; daar voelen wij ons te jong voor (ook al raken wij ‘op leeftijd’).

Kleding op maat voor de man

Bepaalde standaard kleding stukken zullen vanaf je 50e steeds minder goed passen. Logisch; je lijf raakt wat meer uitgezakt en maten verschuiven (helaas) waardoor die maat 42 ineens op bepaalde plaatsen begint te ‘tekenen’, terwijl op andere plaatsen de maat 42 nog goed past.

Constant kleding verstellen is natuurlijk niet de meest ideale optie indien je met afwijkende maten te maken krijgt. Kleding op maat laten maken kan een goede uitkomst zijn, en hoeft ook niet duur te zijn. We denken hierbij dan vooral aan maatpakken & overhemden op maat voor mannen. Doordat er tegenwoordig een goed online aanbod is in maatkleding, kan de prijs automatisch ook op een vriendelijk niveau gehouden worden. Als man is het dus nergens meer voor nodig om een knellend maatpak of maatoverhemd te dragen; alles is op maat verkrijgbaar. Dit is iets waar wij vrouwen jaloers van kunnen worden!