Onno Hoes weer “in de fout”

Tijdsbeelden

Onno Hoes, de ‘geplaagde’ burgemeester van Maastricht, is na een jaar geleden in de publiciteit te zijn gekomen met “Onno-gate” (het vreemdgaan met een zgn. ‘toyboy’) wederom ‘gesnapt’. Dit keer door de bastards van PowNews.

PowNews: bah

Robbie Hasselt, een jongeman van 20 jaar, werd benaderd op Twitter door Onno Hoes, aldus Hasselt. Hierop zocht hij contact met ‘PowNews’ om deze ‘schandalige zaak’ aan de kaak te stellen. En ja hoor, het tafereel was gisterenavond te zien op PowNews. Met een verborgen camera werden diverse afspraakjes verkort inbeeld gebracht, met hierin ‘pikante’ uitspraken door Hoes. Het klopt, Hoes deed vooral één uitspraak waarvan de haren je te berge rijzen ‘als ze me weg willen hebben, dan moeten ze me uitkopen’ (met het oog op ‘ontoelaatbaar’ gedrag). Dit kan natuurlijk niet, deze mentaliteit deugt niet. Wat wel deugt, vind ik, is dat hij ook recht heeft op een privéleven, zolang zijn functioneren als burgemeester dit niet direct beïnvloed. Wat zou er mis zijn met een onlangs gescheiden hetero-burgemeester die op vrouwen-versiertoer gaat, zou het ook zó schokkend zijn?! Laat de man in Godsnaam.

Stiekem filmen

Rutger Castricum, het enfant terrible van PowNews, bracht het nieuws als strenge be(ver)oordelaar; hij leek wel een getergde rechter, die het oordeel over dit ‘walgelijk projectiel’ al geveld had. Stiekem hadden zij meegewerkt aan het ‘verraad’ van Onno Hoes. Onder het filmpje werden opruiende ‘conclusies’ door PowNews geplaatst. Bah. Bah en nog eens bah.