Geen stijl – Style by Danie Bles

Gossip

Ik “heb iets” met Nederlandse stylistes; helaas in de negatieve zin des woords. Xandra Brood, hoe sympathiek het mens waarschijnlijk ook zal zijn, kun je -hoe graag je ook wilt- werkelijk niet met style, klasse en fashion associëren. Wat een draak van een vrouw op uiterlijk gebied.

Danie Bles | Plaatsvervangende schaamte

Telkens, wanneer ik weer eens zo terloops een Grazia in handen krijg, zie ik het oude koppie van Danie Bles. Ze hult zich in dure, trashy, tienermode uit de jaren 80 voornamelijk. Ik kan er niets aan doen. Ik zie er werkelijk “geen stijl” in. Hoe hard Danie ook aan de weg timmert. Mijns inziens is Danie vooral een handige ‘zakenvrouw’; verkoop je rommel als zijnde ‘stylish’ – doe hier en daar wat copycat trucjes (ja, daar is heel wat over te doen geweest in de media, zie Danie copycat) et voilá… je nitwit publiek vindt jou stylish.

Ik heb, bemerk ik, steeds meer een allergie ontwikkelt voor zgn “style” in Nederland. Wij kennen ‘geen stijl’ beste dames. Daarvoor moet je toch echt in het buitenland zijn. Kijk eens naar Taylor Swift bijvoorbeeld. Open je ogen en vergeet de Danie’s en de Xandra’s – het is allemaal even dramatisch, beneden elk peil.