Meest irritante BN’ers

Tijdsbeelden

Sommige BN’ers en NBN’ers (Niet Bekende Nederlanders) roepen dermate hoge irritatie gevoelens op dat je direct een hele poos van de Nederlandse bodem zou willen verdwijnen, om in godsnaam deze lui niet meer te pas en te onpas te hoeven zien/ ervaren. Aan wie denken we hierbij zoal? De meest irritante BN’ers van 2013 en liever niet meer op de buis in 2014

Nicolette Kluijver: Enkele jaren geleden trok mevrouw voor het programma ‘try before you die’ aan de noodrem in een trein. Spannend! Ik vind het ronduit asociaal. En dat op de staatstelevisie uitgezonden, daar betalen wij noodgedwongen aan mee.

Volendamse zangers: klaar er mee. Sowieso het Nederlandse muziek aanbod. Waar is de Nederpop gebleven.

Facebook junks (aandachtsjunks): iew. Elk onnozel moment uit het eigen bestaan wordt gedeeld en .. er ontspint zich telkens wéér een discussie onder “de vrienden”. Deel ajb iets wat de moeite waard is, wat grappig, origineel of boeiend is, maar houd je uitslaap momenten/ eet momenten in godsnaam voor jezelf, ipv dagelijks te posten. Het is niet boeiend. Je vraagt om aandacht. Doe er iets aan.

Arie Boomsma: Teveel op TV. En dan die over-exposure in tijdschriften, kranten.

Lange Frans: Zo vreselijk oninteressant.

Jan Mulder: Mag deze man nu alsjeblieft verdwijnen van TV.

“Diva’s”: No more Patricia Paay, Connie van Breukhoven, Patty Brard e.d. Dat is geweest in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw.

Propaganda zenders: Ook zo de balen van Nederland 1, 2 en 3? Nee? Logisch, er zijn ook voldoende interessante programma’s op de genoemde zenders te zien. Waar het venijn hem echter in zit, wat mij betreft, is dat deze staatstelevisiezenders door ons allen bekostigd worden; noodgedwongen meebetalen aan de nodige propaganda.

Ik wil niet mee betalen aan linkse, rechtse of op het midden gerichte (indirecte) politieke propaganda. De NOS is mij te vaak suggestief, de suggestie wordt gewekt ‘dat’ .. vul maar in. Dit hoort niet in een  nieuwsprogramma thuis. Mag het nieuws a.u.b. feitelijk gebracht worden en minder in beeld komen wat ‘men denkt’.

Zo werd onlangs uitgelicht in het NOS journaal dat ‘Bulgaren zelf’ dachten dat het wel mee zou vallen met de toeloop naar West Europese landen, wanneer de toetreding tot de EU van het land eenmaal een feit zou zijn. Het werd door de NOS gebracht alsof ‘wij Nederlanders’ ons ‘dus’ vooral om niets druk maakten. Integer gebracht door de nieuwslezeres. Zou je er vatbaar voor zijn, dan zou je op dat moment kunnen denken ‘ach, wat ben ik toch bevooroordeeld.. het valt allemaal wel mee’. Goh: zou dat nu toevallig zijn, of héél misschien toch opzettelijk? Waarom trachten de opinie te beïnvloeden? En dat van “onze centen”. Ik hoop dat de bewustwording hierover echt zal toenemen, dan wordt hopelijk dit ouderwetse fenomeen, wat aan sovjet tijden doet denken, achterhaald. Waarom bijvoorbeeld wordt er meestal een beroerde foto van Geert Wilders getoond op het nieuws, wanneer er een item over hem aanbod is? Laten we ajb feitelijk blijven en niet trachten de opinie te beïnvloeden middels de staatstelevisie.

We worden heropgevoed en dat begint al van ‘jongs af aan’. Volg bijvoorbeeld maar eens een tijdje ‘Het Zandkasteel’ en je weet genoeg. Gekneed naar de linkse maatstaf. Ongeacht de gepromote politieke richting wordt mijn allergie hiervoor steeds groter.

De Bulgaren? We zullen zien. Maar buiten dat: dit is subjectieve berichtgeving van de bovenste plank. Bah.

Daarnaast worden we blootgesteld aan televisie omroepen die bekend staan om hun politieke voorkeuren, met VARA als koploper. Deze achterhaalde vorm van TV en de bekostiging ervan moet niet meer kunnen anno 2014.

Tot slot. Boeiende BN’ers!

  • Carice van Houten
  • Matthijs van Nieuwkerk
  • Maarten van Rossem
  • Hanneke Groenteman
  • Beatrijs Ritsema