Leuke adresjes voor Aparte kleding & Alternatieve kleding

Tips & Kledingadvies

Waar kun je zoal aparte kleding / alternatieve kleding kopen? Het is natuurlijk maar net wat je onder aparte/ alternatieve kleding verstaat. Wil je echt iets origineels treffen, dan kunnen onderstaande tips handig zijn..

Modeketen Didi
Binnen de gangbare modeketens is kledingzaak Didi een perfecte winkel om een apart kledingstuk op de kop te tikken. Didi verkoopt o.a. etnisch getinte fantasie kleding & Indiaas getinte kleding.
Bezoek op internet ook eens attitudeholland.nl

Vintage kleding via internet
Net dat ene aparte jaren 80 jasje kopen, of vintage designerkleding? Bezoek dan eens de betere Vintage kleding webshops, zoals: doortje-vintage.com & designer-vintage.com.

New Age winkels & alternatieve kleding
In elke stad tref je wel een New Age winkel. Deze verkopen naast boeken en sieraden vaak ook de leukste alternatieve kleding. Vooral in steden met een oud stadscentrum tref je vaak in iets rustiger gelegen straten van het centrum, net die ene leuke boetiek met aparte kleding.
In Rotterdam is Blackwidow een goed voorbeeld hiervan (blackwidow.nl). Dit was dé jaren 80 alternatieve kledingzaak van Rotterdam e.o, wat om en nabij een cultstatus heeft bereikt (Eigenaresse i.i.g. toen des tijds: de semi-Rotterdamse Carrie).

Events & Festivals
Tijdens events & festivals  (zoals bijvoorbeeld Dunya Festival, elk jaar eind mei in Rotterdam), kun je soms allerhande ‘alternatieve’ kleding stands aantreffen. Alternatieve & bijzondere etnische kleding wisselen elkaar af.