Kan een legging nog wel?

Mode voorjaar

Kan ‘ie nog eigenlijk wel; de legging? Het antwoord luidt: ja, hij kan nog, mits..

Legging
Lastig. De legging heeft een bedenkelijke reputatie. Begin jaren negentig verguisd. Nu inmiddels weer enkele jaren in de mode.

(Kijk uit voor) De Plebs look
Draag je de legging tot iets onder de knie in combinatie met spijkerrok en teenslippers of sportieve witte sportballerina’s, dan ontstaat al heel snel een plebs look. Alleen in uitzonderlijke gevallen past dit bij iemand. Vooral 30+ kan deze legging-combinatie maar slecht hebben. Absolute no go: Birkenstocks onder een 3-kwart legging met spijkerrok.

Hoe draag je de legging dan wel?
Goed. Hoe draag je de legging stads modern? Men neme een zwart, blauw of grijze legging tot aan de enkels, gecombineerd met kort rokje in exact dezelfde tint, of een jurkje tot aan de enkels of iets hierboven. Schoenen hieronder kunnen uiteenlopend zijn; de open zomerschoen, of open laars-zomerschoen  -al dan niet met hak-.