Jaren 90 mode drama’s…

Typisch 90 & jaren 90 kleding

Elk decennium heeft zijn typerende modeverschijnselen. Zo waren er in de jaren 90 ook de nodige mode drama’s… Welke? Lees hier meer…

Jaren 90 mode: Stijl, Make-up en mode drama’s

  • Liplijntjes. Het zgn ‘Leco liplijntje’. Verschrikkelijk. Aangezet door Leco Zadelhoff persoonlijk, liep half bekend (volks) Nederland eind jaren 90 met het (bruine) liplijntje. Dit mode verschijnsel was nauwelijks in het buitenland rondom ons bekend. Sommige BN’ers dragen dergelijke make-up tot op de dag van vandaag.
  • De zeer uitgedunde wenkbrauw. Lelijk. Lelijk. Lelijk. Als vrouw zie je er meteen 10 jaar ouder uit, vooral wanneer je de ultra dunne wenkbrauw combineert met glans-oogschaduw.
  • Tatoeages. De tribals.. Over 30 jaar kijken we met zijn allen meewarig naar “de originele tribals” (waar íedereen mee liep) Net boven je bil of rondom je boven arm. Zeer origineel en eigen inderdaad; onmiddellijk herkenbaar strakjes, als eind jaren 90/ begin 2000 stijl element zijnde (stijl drama).
  • Eind jaren 90, begin 2000: Dreadlocks.. van beschaafd tot een wilde bos gekleurde dreadlocks; ineens dook het dreadlock kapsel overal op..  Mode drama met fout ‘semi alternatief tintje’ – inmiddels weer overgewaaid.
  • Ook eind jaren 90: Pipi Langkous vlechten. Uiterst leuk; mits jonger dan 25. Een waar mode drama bij dertig plus vrouwen anderzijds (wat je dan toch regelmatig, wonderbaarlijk genoeg, in het wild aantrof).