Zomer dresscode 50+

50 Plus Mode

Wanneer “mag” je jezelf nu “exact” wat “bloter kleden” (lees; verleidelijk kleden) wanneer je pak ‘m beet 45/ 50+ bent….

Als vrouw vanaf 45+ kun je jezelf nog steeds erg leuk kleden, zelfs verleidelijk kleden zónder je ongemakkelijk te voelen of “aanstoot” te geven. Helaas; deze kortzichtige benadering is wel degelijk conform de gangbare norm. Want natuurlijk zou het zo moeten zijn dat je te allen tijde aantrekt wat jou bevalt. Doe dit vooral dan ook wanneer je jezelf hier prettig bij voelt. Voelt het daarentegen níet prettig en voel je de wens je te conformeren naar de norm dan kun je nog steeds verleidelijk uit de hoek komen zonder je direct “ongemakkelijk” te voelen. Hier onze 50+ tips:

  • Verleidelijk kleden? Heel goed mogelijk door altijd maar één onderdeel van je outfit ‘sexy’ te maken. Bijvoorbeeld korte rok, gecombineerd met sportief los zittend truitje, stoere maillot en vlotte -niet te sexy- laarzen. Of andersom; langere rok met leuke korte top. Voeg sportieve of zakelijke elementen toe, zo zit je altijd goed.
  • Lekker luchtig en zelfs vrij bloot gekleed (denk korte rok/ kort topje)? Ook al benader je de 60, dan nog mogen alle remmen los zodra het kwik op de thermometer boven de 26/27 graden komt. Wordt het namelijk écht warm, dan kijkt niemand op van half “ontblote” mensen op straat, je kunt lekker je korte rokje of korte broek dragen, met een leuke top – niemand die er van op of om kijkt.
  • Verleidelijk kleden is sportief kleden, of zakelijk kleden, en daarbij wat ‘verleidelijke effecten’ toe te passen (diep décollete, korte rok, leuke hakjes). Te jeugdig kleden maakt juist oud; houd je daarentegen de boel sportief (is ‘onschuldig’/ je kon er niets aan doen) of zakelijk (‘hoort nu eenmaal bij de zakelijke look’) dan kan er veel….