Cocktailjurken: Dresscode voor een Cocktail party

Tips & Kledingadvies

Wat zijn Cocktailjurken nu precies? Wanneer je bent uitgenodigd voor een cocktail party, of de dresscode ‘Cocktail’ staat vermeld op een uitnodiging, dan kan dat de nodige vraagtekens oproepen..

Wat houdt de dresscode Cocktail nu precies in?

Een cocktail party staat voor een feestelijke gelegenheid, waarbij je geacht wordt een stijlvolle, korte & modieuze, cocktailjurk te dragen. Bij voorkeur gecombineerd met -hoge- hakken.
In herfst & winter zul je kiezen voor donkere kleuren, waarbij je een jasje draagt & panty of maillot. In de zomer mag het uitbundiger; in principe mag elke kleur, zolang het maar feestelijk oogt. Een hoed hoeft niet. Sieraden? Prima, zolang het stijlvol blijft en niet overmatig wordt. Een panty is geen verplichting (geniet in bepaalde kringen wel de voorkeur echter), maar laat je even van tijdstip & weer afhangen.

Welke cocktailjurken passen bij mij?
Op wellicht elke vrouw heeft één-en-dezelfde cocktailjurk weer een ander effect. Heb je een niet opvallend, ingetogen uiterlijk, dan kunnen een tikje gewaagde cocktailjurken een boost aan je uitstraling geven zonder vulgair te worden. In principe is het zo dat een kledingstuk, in dit geval cocktailjurken, jouw reeds aanwezige uitstraling versterkt (of afzwakt wanneer je een cocktailjurk koopt met tegenovergesteld effect).
Koop bovenal die cocktailjurk waarin je je goed voelt en welke een juiste kleur heeft voor jouw uiterlijk.