40 Plus: Tijd voor aktie?

50 Plus Mode

Sinds kort ben ik op serieuze wijze begonnen aan ‘anti-rimpel creme’. Voorheen natuurlijk vaker aangeschaft, maar bij mij versloffen dit soort dingen.
Sterker, enkele jaren geleden kocht ik voor zo’n € 250,00 aan Cristian Dior anti-rimpel creme’s (een bijzondere uitspatting na de verkoop van mijn huis).

Dit keer is het een voordelige, maar bijzonder goed aangeschreven anti-rimpel creme, namelijk, hier volgt ‘het geheim’:  Ystheal van Avène.
De bal begon te rollen toen ik een uitzending over vitamine A creme op televisie zag. Dit bleek, naar waarschijnlijkheid, enige wèrkelijke remedie tegen rimpels te zijn, onderzocht door ‘De keuringsdienst van Waarde’ en toegelicht door een dermatoloog.
Nieuwsgierig geworden googelde  ik een dag later. Het vitamine A verhaal klopte deels; het klópt. Maar… vitamine A rechtstreeks op de huid aanbrengen kan ernstige huidirritatie veroorzaken en de creme is slechts op doktersrecept te krijgen. Maar, let wel, Ystheal van Avène is een van de weinige vervangers die het vitamina A verhaal op andere wijze opvangt, zo begreep ik van een uiterst serieus overkomende dermatoloog.

Ik toog dus naar de apotheek ‘bij mij in Rotterdam’. Hier vertelde een medewerkster mij dat  men van heinde en verre komt om Ystheal van Avène bij hen aan te schaffen. Simpelweg niet te verkrijgen in omringende plaatsen.

De creme voelt ietwat vettig aan, maar flinterzacht. Ik heb vertrouwen. Nu maar afwachten…

Meer 40 plus