Uggs .. how ugly

Mode herfst & winter

Net als de Birckenstock slipper, zijn ook Uggs niet uit het straatbeeld weg te … vooruit, een nette term: weg te denken. Over enkele decennia zullen vele, inmiddels middelbare, vrouwen zich kapot schamen bij de gedachten ooit aan dit wanstallige modebeeld te hebben ‘deelgenomen’. Vermoedelijk. Je weet maar nooit natuurlijk, sommigen blijven voor eeuwig hun wansmaak hanteren.

Uggs boots
Uit Australie overgewaait, zwaar gepromoot door celebs zich in de Uggs boots te laten hijsen tegen grove betalingen. Ziezo. Een trend is geboren, want als Kate Moss het draagt moet het wel oke zijn. En de Uggs boots zijn ook oke, als je op de Noordpool leeft tenminste, of andere ijzige oorden. En natuurlijk is het prettig in de winter: warme voetjes. Maar moet dat nu al? Of in de zomer onder een jurkje?! Het allerergst zijn de nep-varianten van de Uggs; goedkoop afzakkend, verlopen zool en bovenal pantoffel-achtige laarzen. Vaak gedragen door jonge tieners welke zich geen dure variant kunnen veroorloven van de ‘echte’ Uggs. Ik wil heus niet twisten over smaak, maar nu wel stiekem een keertje! Bah: stop er alsjeblieft mee!

Meer winter? Lees ook eens: Nooit meer uitglijden in de sneeuw