Vlotte kleding. Welke kleding maakt mij jong(er)?

50 Plus Mode

Goed, welke kleding maakt jonger? Vlotte kleding lijkt voor de hand te liggen. Maar hoe pas je dit toe zonder de plank mis te slaan en juist ouder te lijken in plaats van jonger? Ik blijf het herhalen: koop je kleding vooral in de juiste modezaken. Peek en Cloppenburg is een uitstekend voorbeeld waar modern, hip & kwaliteit elkaar niet in de weg staan. De Bijenkorf. Zo kom je op eenvoudige wijze al een heul eind!

Studentikoze 50 plus mode
Dit moet écht bij je passen, anders werkt het niet. De eeuwige studente; klassiek kapsel (half lang), parelketting/ oorbellen. Vlotte coltrui, t-shirt lange mouw/ korte mouw, pittige schoenen, jeans of juist gekleurde broeken, hippe rok of jurkje, recht model broeken, levi’s 501. De studentikoze look houdt in: mengen van stijlen, namelijk: De klassieke stijl gemengd met hip, pittig. Nooit helemaal het één, of helemaal het ander. Denk Michelle Obama: een fantastisch style icoon, inmiddels 50 plus (en hoe fotogeniek!)

Sportieve 50 plus mode
Hier gaan veel 50 plus dames de fout in: sportieve 50 plus mode houdt niet in dat je een 3-kwart synthetische broek koopt met hieronder Birkenstocks of loafers. Goed, wat houdt de sportieve 50 plus mode look dan wel in? Casual. Heldere kleuren gebruiken; wit met een heldere bijkleur. Broek tot de enkels gecombineerd met leuk topje, enkele sieraden, leuk gekleurd vestje, hippe schoenen (geen sportieve schoenen). Mieke van der Meij is een uitstekend voorbeeld van iemand met een fris & sportief uiterlijk.

Coquette hippe 50 plus mode
Hierbij denk ik onmiddellijk aan Chazia Mourali. Hip op coquette wijze. Chazia zou bij wijze van spreken uit Maastricht kunnen komen. Ooit wel eens een bezoekje aan het zuiden des lands gebracht, dan valt het meteen op: 50 plus mode heeft er de Parisienne sfeer van mantelpakjes & hakken. Denk Carla Bruni (bijna 50+ vrouw van de voormalige Franse president Sarkozy). Zo wil iedere vrouw wel 50, 60 of 70 jaar worden..

Vlotte kleding? De Esta-vrouw..
Wat kun je je hier bij voorstellen? Wie het weekblad Esta leest heeft wellicht al enigszins een beeld gecreëerd. Flodderig hippie/ stoer. Veel stippen. Veel jurkjes met panty & grove laarzen, leren jacks of wollen mantels. Vrouwelijk, verborgen sensueel, stoer. Ik moet toegeven, het werkt erg verjongend. Je komt dit modebeeld voornamelijk tegen in de leeftijdscategorie 30 – 50 jarige.

Lees ook: