Kleuradvies Kleding

Tips & Kledingadvies

Wat moeilijk soms; het uitzoeken van een geschikt kledingstuk voorzien van de juiste kleur. Heb je eenmaal iets gevonden: past de kleur weer niet. Dat wil zeggen, als je überhaupt wéét welke kleuren bij jou passen.’Tijd voor kleuradvies van kleding’, bedacht ik me enkele jaren geleden en dus boekte ik bij een dame, via internet gevonden, een kleuradvies sessie.

Kleuradvies Kleding?
De website had er professioneel uitgezien. Vol goede moed toog ik naar de bewuste kleuradviseuse; mijn leven zou veranderen, voortaan wist ik feilloos welke kleuren écht bij mij pasten.
Ik werd ontvangen op een huisadres. Een vrouw, type secretaresse ontving mij, en ik liep achter haar aan naar de zolderkamer waar de “kleurstudio” zich bevond. De mevrouw in kwestie wist mij te vertellen dat zij in het dagelijks leven telefoniste was bij een hulpdienst. Kleuradvies van kleding deed zij er dus ‘bij’. Dit was mij al duidelijk geworden bij de eerste aanblik van het geheel. Ik had gewoon te maken met een soort ‘Tupperware concept’: huisvrouwen die in het dagelijks leven bij verdienden door een cursus kleuradvies kleding te hebben gevolgd, waarna zij klanten konden ontvangen die dan volgens het “4 seizoenen kleuradvies kleding concept” geadviseerd werden.

Deze kleuradviseuse kwam op mij compleet on-artistiek over. Zij probeerde enkele mode & make-up feiten aan te dragen, maar ja, dan moet je écht van betere huize komen in mijn geval, met mijn Mode & Kleding opleiding achtergrond. Ik liet het er maar bij en gaf mij (met een inwendige zucht) over aan haar kleur & mode advies. Ik bleek niet in een kleur seizoen te passen, maar kwam uit tussen 2 kleur seizoenen. Ai! Tot op de dag van vandaag is mij niet duidelijk welke kleuren (volgens het 4 seizoenen kleuradvies) bij mij passen.

Het 4 seizoenen kleuradvies kleding
Ik geloof niet in het “4 seizoenen kleuradvies kleding”. Ik heb het zelf ondervonden; het is te algemeen. Hoe bepaal je welke kleuren bij je passen? Heel simpel: met je ogen. Wat flatteert iemand, of wat geeft iemand een grauw, bleek & flets uiterlijk? Ik zie vrij snel welke kleuren bij iemand passen. Ook bij mijzelf. Wat niet wil zeggen dat ik mij niet ‘bezondig’; soms is het nu eenmaal zo dat je een leuk kledingstuk ziet wat niet verkrijgbaar is in jouw kleur, dus pak je dan maar iets wat enigszins in de buurt komt. Hier heb je geen ‘4 seizoenen kleurwaaier’ voor nodig, maar een klein beetje verdieping en inzicht.