50 Plus mode

50 Plus Mode

Onlangs las ik een kort essay van Daphne Dekkers. Het ging over 40 plus, wat het vermeende 30 plus zou zijn. Daphne D. was het hier geheel mee oneens, want: 40 plus is an sich vernieuwd en dus geen nieuw 30 plus. Goed, ik kon haar volgen. Maar waar ik het absoluut niet mee eens kon zijn, was haar statement dat het vooral beter was ‘van voren museum, van achter lyceum’ als uiterlijk te hebben, in plaats van ‘van voren museum, van achter museum’.

Van voren museum, van achter lyceum?
Nee. Duizendmaal nee. Voor mij persoonlijk komt een Mary Borsato hierbij in de buurt. Wat houdt 50 plus mode in? Hoe kun je als 50 plusser leuk modieus gekleed gaan?

50 plus mode binnen Nederland
Het beeld wat bij mij omhoog komt bij 50 plus mode in Nederland is dat van de huisvrouw met kort kapsel & uitgedijd lichaam. Why bother? Je bezoekt Miss Etam, neemt een kort stekelig kapsel en klaar is kees (bij wijze van spreken). Dit kan anders, dit moet anders! De term 50 plus mode vind ik eigenlijk al heel fout; alsof je afgeserveerd zou zijn en nu specifieke kleding zou gaan dragen.

De kunst is om met het iets ouder worden, net die verjongende kledingstijl te vinden die passend is. Verjongende kledingstijl? Ja. Dat is toch wat de meeste vrouwen uiteindelijk willen. Dit brengt ons op het volgende punt: welke kledingstijl past dan bij mij? Om deze vraag enigszins te beantwoorden zal ik enkele verjongende kledingstijlen uiteenzetten, uitermate geschikt voor 50 plus mode.

Klik hier de verjongende kledingstijl