Grote maten mode dames

50 Plus Mode Tips & Kledingadvies

Valt jouw kleding maat buiten de gangbare kleding maten, dan heb je al snel een ‘probleem’ wanneer je op zoek bent naar een mooi kledingstuk. Daarnaast staat simpelweg niet alles even mooi. Waar let je nu precies op? Wat zijn de do’s & don’ts op gebied van grote maten voor dames? Lees mee…

Grote maten mode dames: waar koop ik mooie, modieuze kleding?
Grote maten mode online kopen doe je het beste op Wehkamp.nl. Zij hebben een bijzonder uitgebreide collectie van uiteenlopende hippe & betere merken. Bezoek daarnaast ook eens Bonprix.nl.
In grotere steden heb je naast gangbare winkelketens voor grote maten (Ulla Popkens, H&M’s afdeling “Big is Beautiful”) ook andere winkelketens die grote maten mode verkopen. Zo staat Peek & Cloppenburg bekend om zijn stylish mooie kleding, van goede kwaliteit (en dit is lang niet overal het geval).

Verrassend: Mode voor grotere maten in Duitsland
In Duitsland is men meer ingesteld op grote maten. Niet alleen is kleding vaak in ruimere maten verkrijgbaar & voordeliger, ook laars schachtwijdten zijn er vaak ruimer. Breng eens een bezoek aan Kleve (ruim winkelcentrum, net over de grens bij Nijmegen, of Centro Oberhausen).

Grote maten mode dames: Do’s

 • Draag gerust fleurig kleding. Houd prints wel liever wat ingetogen, vooral horizontale streepjes.
 • Tunieken verhullen bijzonder mooi. Leuk tot net boven de knie.
 • Accent leggen op dat lichaamsdeel wat mooi benadrukt mag worden.
 • Op het lichaam iets losjes aansluitende kleding.
 • Mouwen: van t-shirt mouw tot lange mouw.
 • Het allerbelangrijkste aspect: Je mag er zijn. Wees blij met jezelf. Voel jij je goed dan slaat dit over op jouw handelen, jouw lijf, jouw kleding en ziet men een stralende vrouw. Stralende personen ontlokken altijd ieders aandacht.

Grote maten mode dames: Don’ts

 • Slobberkleding.
 • Te strakke/ nauw aansluitende kleding.
 • Mouwloze kleding (hemden etc.)
 • Laat vooral geen shirts exact op heuphoogte uitkomen.
 • Compleet in het zwart gekleed gaan, om zogenaamd ‘te camoufleren’.
 • Goedkope kleding. Miss Etam style.