Sieraden & hypes: Trollbeads

Mode voorjaar

Enkele jaren geleden ontstond ‘ie..  de Trollbeads bedelarmband hype. Kleine, relatief peperdure, glazen kraaltjes, afgezet met een zilver middenstukje. De zilveren bedels passen exclusief om de Trollbeads armband, die dan weer verkrijgbaar is in verschillende maten. De hype gaat zo ver dat er zelfs een heus ‘Trollbeads forum’ bestaat.

Trollbeads: een hype
Verkrijgbaar bij de juwelier. Maar tegenwoordig ook verkrijgbaar bij Zeeman: Trollbeads. Tja, Zeeman verkoopt weliswaar imitatie, maar toch.. Wilde je enkele jaren geleden een goedkopere variant op de Trollbeads, dan stapte je nog over op Pandora. Nu winkels en marktjes overspoeld raken met neppers is de Trollbeads markt wat mij betreft aan het doodbloeden. Durfde je voorheen al nauwelijks met goed fatsoen een Trollbeads armband te dragen; nu heeft dit armbandje een volledige kermis-staat bereikt. Denk ik aan Trollbeads dan zie ik het beeld voor me van ‘de hippe vrouw op leeftijd’, of meisjes achter de kassa bij Blokker. Nee, hij kan – bijna – niet meer, op een enkele uitzondering na.

Iets anders… wist je dat je online ook trouwringen kunt kopen? Gewoon mooie ringen, zoals je deze bij de traditionele juwelier zou kopen, alleen is in dit geval de prijs anders, en dát maakt nu juist dergelijke gouden trouwringen zo interessant van de “online juwelier”.