Helemaal leuk!

Mode Taal

Populair taalgebruik … Helemaal leuk! Wie heeft uitgevonden dat iets Helemaal leuk/top/goed is?

In gedachten hoor ik Gerard Joling deze kreet uitroepen tijdens ‘Geer & Goor op de werkvloer’… In het geval van Joling heeft de Helemaal leuk frase nog iets komisch. Vervelender wordt het, vind ik, wanneer je jan-en-alleman deze uitspraak bloedserieus hoort uitspreken.

Onlangs sprak ik een zwaar Christelijke vrouw, althans zo kwam deze wat saaie, bebrilde vrouw, van de Zuid-Hollandse eilanden op mij over. Ze gaf aan het recreatiepark waar wij ons bevonden ‘helemaal leuk’ te vinden. Even had ik een tenenkrommend moment. Misschien stel ik mij aan, maar ik zou willen oproepen: mensen, stop er alsjeblieft mee, het klinkt oh zo hip & nu, maar ook zo on-authentiek.

Meer mode taal?