Review: deelnemen aan het “Viva-Forum”

Het forum van het wekelijkse tijdschrift “Viva” wordt behoorlijk goed bezocht dagelijks. De nieuwe topics wisselen praktisch per minuut. Er zijn vooral vrouwen actief binnen de leeftijd 20-50 jaar (is mijn indruk). Zelf was ik voorheen vooral een kleine, incidentele “meelezer”, die besloot zich maar eens aan te melden (vanwege een adviesvraag). Dit is slecht bevallen; na enkele weken heb ik mezelf spoedig weer uitgeschreven (een echte Viva-forummer zou nu reageren met een opmerking als “uitschrijven kan helemaal niet, je hoeft ons geen verhalen op de mouw te spelden, je kunt je account alleen anonimiseren”).

Deelnemen is iets heel anders dan incidenteel eens wat meelezen heb ik gemerkt; je krijgt sneller de neiging het forum weer te bezoeken om je aldaar dan weer druk te maken om de stekelige opmerkingen van de forummers. Om een idee te krijgen zou je de volgende discussie er even op na kunnen lezen: https://forum.viva.nl/relaties/silent-treatment-en-of-gaslighting/list_messages/395162

Omvangrijke informatiebron

Maar voordat ik hier verder over uitweid: er zijn tal van onderwerpen waar je veel uiteenlopende informatie kunt vinden over zaken die jou mogelijk bezighouden (digi, opvoeding, gezin, baby’s, psyche e.d.). Het is maar net wat van jouw gading is; tal van ‘ervaringsdeskundigen’ delen hier hun ervaringen en dat kan interessant zijn heb ik gemerkt. Ik zou dit vooral een groot pluspunt willen noemen van het forum. Ook is er een constant verse aanvoer van, regelmatig, interessante topics.

“Schaduwzijde”…

… Drukt iemand zich echter een beetje onhandig, of onduidelijk, uit op dit forum, dan volgt er al snel een soort roast en worden de messen geslepen (bij wijze van spreken, bij wijze van spreken!). Betweterig, onsympathiek en naar. Je vraagt je op dit forum als snel af: willen de forummers een TO’er (een zgn. Topic Opener) echt helpen, of vooral de les lezen? In vele gevallen lijkt het laatste aan de orde.

Dit is een forum waarin je je moet onderdompelen om het te ervaren. Een geheel eigen biotoop, met eigen ongeschreven regeltjes: dit kom je niet snel ergens tegen online!

Wat ik wil zeggen: er is niets op tegen om elkaar een spiegel voor te willen houden, of de ander ‘de waarheid’ te zeggen; integendeel, maar doe het een beetje vanuit een positieve houding (de ander willen helpen), dan komen reacties ook stukken minder vilein over en zijn deze opbouwend.

  • Wil je jezelf deze vervelende sferen en negatieve energie besparen? Dan kun je vooral het onderwerp ‘relaties’ beter vermijden (als lezer of als deelnemer).
  • Het forum is behoorlijk veelzijdig: er zijn -zoals gezegd- diverse interessante pijlers te vinden waar de sfeer meer ‘supportive’, informatief en leuk van aard is.

 

*De inhoud van dit artikel is gebaseerd op mijn mening, of heersende opvattingen
 


  • You Avatar
  • Zie ook

  • Categorieën

  • Lederlook=jacks
  • beautycase kopen 2
  • Advertentie

  • Trendyflash sponsors

  • Jaren 80 Revival