De man met de baard

Tijdsbeelden

Ben ik nu de enige, of zijn er meerdere dames ( .. en heren?) die ‘m ondertussen niet meer kunnen uitstaan; de man met de baard?

Man met baahh – baard…

Natuurlijk. Dit is ‘m. Zien en gezien worden. (Als urban-tatoe-baardhipster). Habitat? Jaren 30-stadswijk. Verplaatst zich via een transportfiets met bij voorkeur een kratje Westmalle aan het stuur. Profilering noemen wij dit. De baard-hipster doet niet anders. Wat maakt dit exemplaar zo onuitstaanbaar? Het is zijn vermeende hipster-status. Want natuurlijk is er niets, maar dan ook niets vernieuwend’s aan deze man. Hij heeft deze “look/lifestyle” niet zelf neergezet; hij heeft ‘m afgekeken. Met als gevolg dat er nu duizenden klonen door Nederland wandelen, stuk voor stuk voorzien van kort kapsel/ kapsel met knotje, baard(je), tatoes, opgerolde mouwen, transportfiets. Ik krijg er ter plekke jeuk van. Evenals de 35+ man met jeans en Adidas (het Acda en de Munnik-sfeertje) brrr griezelen. Deze mannen zijn eigenlijk verschrikkelijke ijdeltuiten, … en verschrikkelijk bourgeoisie zonder enig besef hiervan. Onlangs zat de donkere helft van Acda en Munnik aan tafel bij “Pauw”. Jee-mine, wat stak hij af als een volks pleefiguur bij de aanwezige fijnbesnaarde tafelgasten. Draai die camera wég, dacht ik telkens maar. Die rotkop, met dat tuitende mondje, ter goedkeuring van een gesprek waarvan hij nooit deelgenoot zou kunnen uitmaken – het was afzien. Het broertje van de baardhipster.