De Poncho blijft hipperdepip!

Tips & Kledingadvies

Van sommige fashion items lijken we nooooit meer af te komen! Zeg ik “Birckenstocks” dan begrijpt de fashionista waarschijnlijk direct wat ik bedoel. Het afgelopen decennia domineerde deze (bijna nooit leuke) gezondheidsslippers oneindig het zomerbeeld. Om in de winter vervolgens over te schakelen op de meer dan vre-se-lijke Uggs (aarrghh). Deze wanstaltige winterboots kan toch niemand meer verdragen? Nee, dan de poncho, of wel de wollen cape: eindelijk eens een langdurig fashion item wat wél leuk is!

Haal de poncho’s maar weer uit de mottenballen!

We like. Meer kan ik er niet over zeggen. Het leuke van de (wel overwogen gekozen) poncho is dat je deze zowel binnenshuis, als buitenshuis kunt dragen. Binnen draag je hem over een shirt met lange mouwen. Buitenshuis draag je hem: óf direct over je kleding (als het niet te koud is), óf je draagt hem gewoon over je winterjas (als extra sjaal). Je kunt kiezen voor de mouwloze poncho, of voor de gewone poncho met vlindermouw. Sterk in opkomst zijn poncho-achtige shawls; deze draag je alleen aan de voorzijde; je drapeert de poncho om je hals, om deze vervolgens aan de voorkant breeduit te dragen (en dus niet over je hele bovenlijf gedrapeerd, maar alleen naar voren toe). De echte wollen cape is meer jas dan cape. Bepaalde winterjassen komen akelig dicht in de buurt van de poncho – koop je deze dan sla je eigenlijk 2 vliegen in-één-klap.

Wil je meer kledingtips nalezen? Check dan onze overige items!