Een modieuze winterjas kiezen

De nazomer is overgegaan van zonnig naar nat en mistig. De temperatuur daalt, de verwarming gaat omhoog en de dagen worden steeds korter. Het wordt tijd om de winterjas weer uit de kast te halen. Misschien toe aan een nieuwe? Dan wordt het tijd om op zoektocht te gaan. Het kiezen van een winterjas is namelijk niet makkelijk. Tegenwoordig zijn er voor mannen veel modellen en uitvoeringen. Bij het kiezen van een winterjas moet je met een Een winterjas moet ten eerste warm en comfortabel zijn. Daarnaast is het belangrijk dat een man er anno 2015 modieus bijloopt. In dit artikel vertellen we je over de recente modellen en uitvoeringen!

De all time favorite: de leren jas

De leren jas is een echte all time favorite. Sinds de mens kon lopen, beschermt hij zijn lichaam met dierlederen materiaal. Het leren jasje is al jaren immens populair. In de vijftiger en zestiger jaren werd het jasje zo populair dat het zelfs op verschillende scholen in Engelstalige landen werd verboden! De leren jas is in 2015 nog lang niet op zijn retour. Naast het modieuze belang is een leren jas ook passend bij het Nederlandse klimaat. Leer heeft namelijk de eigenschap om zich aan de weersomstandigheden aan te passen. Bij koud weer geeft het warmte af. Hij zal echter niet te warm worden. Last but not least is leer een materiaal dat mooier wordt naarmate je het vaker draagt. Een blijvertje dus.

De multifunctionele parka

Parka’s zijn al even niet meer uit de kledingschappen weg te denken. Multifunctioneel; vaak hebben parka’s een afritsbare winterjas. Hierdoor is het een jas die je het hele jaar door kunt dragen. Ook de (nep) bonte dons- of bont kraag is makkelijk afneembaar. Kortom een jas dat je naar smaak kunt dragen.

Praktisch en warm: de gewatteerde jas

Voor de echte koukleumen onder ons is er goed nieuws! De gewatteerde jas heeft zijn entree gemaakt als een modieus alternatief tegen de koud! Deze jas bestaat sinds 1965 en is ontworpen in Engeland. Waar de jas voorheen voornamelijk alleen gedragen werd door jagers en boswachters is hij nu hip voor iedereen; nu zijn deze jassen getailleerd.

De stijlvolle mantel

Wil je er iets minder hip, maar wel heel stijlvol bijlopen? Dan is een mantel wellicht een uitkomst. Dit is een wat langere winterjas van wol. Gegarandeerd warm en daarnaast makkelijk te dragen over een pak.

Dit is slechts een kleine greep uit het assortiment van winterjassen dat er te koop is op de wereld! De keuze is reuze. Onze favoriet? De jassen van Fortezza Zit jouw ideale jas ertussen?

*De inhoud van dit artikel is gebaseerd op mijn mening, of heersende opvattingen
 


  • You Avatar
  • Zie ook

  • Categorieën

  • Lederlook=jacks
  • beautycase kopen 2
  • Advertentie

  • Trendyflash sponsors

  • Jaren 80 Revival